De beste handgemaakte sieraden ontwerpen voor uw creatieve kant

handgemaakte sieraden

Soldeer is een onmisbaar gereedschap in de sieradenmakerij. Het kan worden gebruikt om twee stukken metaal samen te voegen, waardoor een sterke verbinding tussen de twee ontstaat. Soldeer is het enige type metaal dat veilig is om te gebruiken bij het maken van handgemaakte sieraden, omdat andere metalen giftige dampen kunnen veroorzaken bij verhitting. 

De eerste stap is het kiezen van je soldeer. U hebt een paar mogelijkheden: Tinsoldeer, loodvrij soldeer, en harskernsoldeer. Tin is het meest populaire soldeer dat wordt gebruikt in sieraden projecten. Loodvrij soldeer wordt gebruikt in sieraden projecten die gemaakt zijn van roestvrij staal en is minder giftig dan tin. Rosin kernsoldeer wordt gebruikt in zilver-juwelen projecten en is gemakkelijk te smelten en opnieuw te verwarmen.

String art

String art is een van de oudste DIY sieraden ontwerpen die er zijn en is een geweldige introductie in de wereld van ambachten. Het kan worden gedaan op een paar verschillende manieren: met een ambachtelijke mes, een schaar, of een draad kniptang. 

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om snaarkunst, van het maken van een ontwerp op een doek of aan de muur tot het dragen als een streng oorbellen of een ketting. Als je nog creatiever wilt worden met je creaties, kun je proberen om de string art te beschilderen of te versieren met verschillende verfsoorten of stiften.

Kralen sieraden

Kralen behoren tot de oudste DIY sieraden ontwerpen die er zijn en zijn perfect voor degenen die willen krijgen in mixed-media projecten. Kralen zijn ook een goede optie als je gevoelig bent voor metalen. Kralen kunnen worden geregen op een touwtje of in lagen op een oppervlak, afhankelijk van uw voorkeur.

Kralen sieraden kunnen worden gemaakt op een paar verschillende manieren, afhankelijk van uw voorkeur. De meest gebruikelijke methode is om kralen rijgen op een stuk touw met een kraal naald. Kralenpatronen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en kunnen worden gescand of overgetrokken met behulp van een computer.

Conclusie

DIY sieraden projecten zijn een geweldige manier om je creatieve kant te verkennen, nieuwe mensen te ontmoeten, en iets moois te maken. En met zo veel verschillende soorten DIY sieraden ontwerpen, is er zeker een die u interesseert. Of je nu een ketting wilt maken van gerecycled materiaal of je eigen ontwerp vanaf nul wilt maken, deze projecten zijn perfect voor beginners.